Kalbim sende kaldı, kır gitsin...

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Koca nasıl pişirilir :)

.
.
.
Kocaların çoğu, pişirilme sürecinde yanlış işlem gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar.
Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.
Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez.
Ancak, iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz.
Koca seçiminde, ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir.
Bunun için çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur.
Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.
Beğenenin kişisel olduğunu düşünerek, koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız.
Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz, almaktan vazgeçiniz.
Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında o da aynı işi görebilir.
Sonra kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur.
Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır.
Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler.
Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için; "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır.
Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.
Özellikle sirke ve karabiber yerine satıcıların "öpücük"adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir.
Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharatlardan birer tutam katmanız önerilir.
Ancak, bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır.
Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır.
Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır.
Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.
Böyle pişirildiği zaman sizin için çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.
Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır.
Bu yolda hazırlanmış "koca", mutlu bir ömür boyunca tadını korur...
Bende pişirdim ama eller yedi...
Şimdi ise kedi pişiriyorum
Kocadan daha lezzetli vallahi :)
.
.

3 yorum:

AYŞENİMOOO dedi ki...

ÇOK ZOR VE ZAHMETLİ BİR İŞ...KALSIN!
BEN YEMEK PİŞİRİRKEN BİLE KÖTÜ MÜ İYİ Mİ OLACAK? DİYE KARA KARA DÜŞÜNÜRÜM, KOCA PİŞİRMEYE KALKSAM YA TENCEREMİN TABANI YANAR, YA KOCA YANAR :))
KENDİNE GÜVENEN PİŞİRSİN VALLA...AMA DÜNYADAKİ EN ZAHMETLİ VE ZOR YEMEKTEN DAHA ZOR KOCA PİŞİRMEK...
ÇOK HOŞTU, SEVGİLER

nurşen dedi ki...

Canımsın bu kadarmı anlatılır,ba yıl dım.Evlilik dünyanın en zor birlikteliği ama dediğin gibi iyi pişirilir ve kıvamını iyi tutturulursa,tadına doyulmaz bir şey olabiliyor :) Allah mutlu olanların,mutluluğunu daim etsin ( amiiiin).Rabbim kötü tecrübe yaşayanlarada sabır versin ve karşılarına iyi pişmeye uygun birini çıkarsın.Senin bu kadar güzel yazının ardından ben ne yazsam vallahi havada kalıyor :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

slm yahu afet hanım öyle yazılar buluyorsunki
inanki
aklım arışıyor gerçekleri anlatman okadar harikaki hem güldüm hemde düş ündüm sen bir dahisin seni çok seviyorum herşeyinlen ellerine saglık dostum canımsın nediyem